Víno


Zaměřujeme se na výrobu vlastních vín, připravovaných tradičními metodam s využitím moderních technologií a odborných znalostí. Produkujeme především jakostní suchá a polosuchá bílá a červená vína odrůdového charakteru, dle vhodnosti odrůdy využíváme ležení na jemných kvasničních kalech. 

Z naší nabídky: 

Bílá vína:

Rulandské šedé 2015 víno s přívlastkem výběr z hroznů - odrůda, pocházející z Francie, patří mezi celosvětově rozšířené. Víno se vyznačuje vysokou vyzrálostí s jemnou vůní s ovocnými tóny, nižší kyselinkou, vysokým extraktem, plnou chutí a vyšším zbytkem cukru. Hrozny byly sklizeny při 24°NM (tj. "Výběr z hroznů"). Víno doporučujeme vypít do 5 let od roku výroby. Toto víno bylo oceněno jako VÍTĚZ ODRŮDY  na místní výstavě v Práčích.

Veltlínské zelené 2015 - původní rakouská odrůda, která je typická hlavně na Znojemsku. Náš veltlín je spíše rakouského typu, protože pochází z šatovských vinic, které mají podloží podobné jako v Rakousku. Víno je květnaté, plné kyselin. Vhodné ke zrání v lahvích.

Sauvignon 2015 - původně francouzská odrůda vzniklá ze samovolného křížení Chenin blanc a Tramínu. Tento Sauvignon je spíše zelenější od zelené papriky až do černého rybízu. Kyselinka příjemně lahodí se zbytkovým cukrem. Doporučujeme vypít do pěti let od roku výroby.

Cuvée Dubáček 2015 - směs suchých vín, víno leželo 2 roky v dubových sudech, je drsnějšího rázu. V chuti vyniká plnost a tělo vína. Dlouhá dochuť spolu s vyzrálostí v sudech zanechá na jazyku "oříškový konec" s charakterem vlašských ořechů. ( Alkohol: 12,3 obj. %, cukr:  0,7g/l, kyseliny: 5,7 g/l). Víno vhodné k archivaci do 5 let od roku výroby.

Zvířecí tajemství 2016 - naše tradiční směs bílých vín z rodinné receptury. Polosuché víno s vyšší kyselinkou působí spíše do sucha. Voní mírně po muškátu chutná velmi jemně, ale šťavnatě. (Alkohol: 10,59 % obj.,cukr: 11,5 g/l, kyseliny: 6,5 g/l). Víno není vhodné k archivaci.

Neuburské 2016 víno s přívlastkem pozdní sběr – původně rakouská odrůda zřejmě nahodilý kříženec Veltlínu se Sylvánským zeleným. Réví dává plné a vyzrálé hrozny výborné kvality. Polosuché víno, chuť i vůně příjemná ovocitá, šťavnatá (Alkohol: 10,2 % obj. cukr: 20,9 g/l, kyseliny: 7,1 g/l). Plnost a výraznější chuťový zážitek podpoříte mírným nazráním vína. Nearchivujte však více jak 5 let.

Solaris 2016 víno s přívlastkem výběr z hroznů – původem německá velmi ranná odrůda. Doporučujeme vysadit u baráčku  i ve vyšších polohách. Naše víno z této odrůdy je polosladké víno s plnou kyselinkou vyrovnávající vyšší cukry, intenzivní ovocné aroma přechází až do medových tónů (Alkohol: 12,1 % obj., cukr:  32,7 g/l, kyseliny: 7,2 g/l). Nedoporučujeme k archivaci.

Letos se ještě můžete těšit na bílé vína z odrůd: Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Sauvignon, Chardonnay, Rulandské šedé, Pálavu, Kerner,… Lahvování plánujeme okolo měsíce dubna.

 

Rosé vína:

Zweigeltrebe rosé 2014 - velmi svěží rosé z tradiční rakouské odrůdy. Charakter je velmi ovocný - připomíná červené lesní ovoce. Vyšší kyselinka je doplněna odpovídajícím zbytkovým cukrem. Víno se vyznačuje ušlechtilou vyzrálostí.

Svatovavřinecké rosé 2016 – z Francie přišlo na Moravu asi před 100 lety. Velmi sytě zbarvené hrozny se při technologii rosé musí rychle zpracovávat. V chuti vyniká kulatost s vyšší kyselinkou vyvažující zbytek cukru. Kefírová dochuť s doznívající kyselinkou nabízí nevšední chuťový zážitek. Vhodné hlavně pro letní večery. Víno není vhodné k archivaci.

Červená vína:

Rulandské modré 2014 - původně francouzská odrůda vzniklá ze samovolného křížení Mlynářky a Tramínu. Naše víno je příjemné, jemné, připomínající tóny červeného ovoce (kyseliny 5,1 g/l, alkohol 11,93 obj%). Doporučujeme archivaci do pěti let od nalahvování.

Cabernet Moravia 2014 - odrůda,  vyšlechtěná v Moravské Nové Vsi, se pěstuje především na jižní Moravě. Víno se vyznačuje typickým cabernetovým charakterem s tóny připomínajícími list černého rybízu, plností a dlouhou dochutí. Ve vůni je možno rozpoznat list kopřivy a černého rybízu. Víno je vhodné ke zrání min. 1 rok. Doporučujeme zkonzumovat do pěti let od nalahvování.

 Perlivé vína:

Cuvéé Timoššš - směs odrůd tohoto vína se stalo našim rodinným tajemstvím. Víno vyniká příjemnou vůní po černém bezu a příjemnou kyselinkou vyvažující zbytek cukru. Mírná perlivost jen podpoří příjemnou vyváženost chuti vína.

 

Cena vína je stanovená dle platného ceníku ve vinném sklepě nebo na vyžádání emailem: udvouzvirat@seznam.cz.

Víno lze zakoupit buď ve sklepě nebo při závozu vín až k vám domů :-) Do závozu se stačí emailem přihlásit a každý měsíc vám dojde informace o závozu vín.